• Θ. Γ. Τρίφτης, ” Στο χωριό μου”
    Ποίημα του Προέδρου του Συλλόγου «Η Οφιονεία» Θ. Γ. Τρίφτη, αφιερωμένο στους απανταχού Ζηλιστινούς. Ανατύπωση από το τεύχος: ‘’Η φωνή της Κυδωνιάς’’, Όργανο του Συλλόγου Κυδωνιωτών Ναυπακτίας «Η Οφιονεία» Έτος 2 φύλλο 3, Μάρτιος 1981 ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ Πέρασες μέρες θλιβερές, μα άντεξες στο χρόνο: ήρθαν καινιούργιες εποχές και δεν θα μείνεις… Read more: Θ. Γ. Τρίφτης, ” Στο χωριό μου”
  • Ηλίας Γάτος -κείμενα βιογραφικά
    Κείμενα – αποχαιρετισμοί σε χωριανούς μας που έφυγαν τα δυο τελευταία χρόνια Στιγμές και μνήμες από αξίες και ήθη που χάνονται Γράφει ο Ηλίας Λ. Γάτος Η μνήμη είναι ο θεμέλιος λίθος της ανθρώπινης υπόστασης. Είναι η πεμπτουσία. Είναι τα σύνορα που ξεχωρίζουν το λογικό πλάσμα –τον άνθρωπο- από το… Read more: Ηλίας Γάτος -κείμενα βιογραφικά
  • Ηλέκτρα Γάτου – “Το χωριό μου”
    Κυδωνιά… το χωριό των παππούδων μας, το χωριό το δικό μας… Ένας τόπος ξεχασμένος… Ξεχασμένος; Μέσα στον χάρτη μπορεί, στις καρδιές όμως των παιδιών του όχι… Ένας τόπος κρυμμένος καλά μέσα στους ορεινούς όγκους της Ναυπακτίας. Τόσο καλά κρυμμένος, που αν πάρεις στα χέρια σου το χάρτη θα δυσκολευτείς να… Read more: Ηλέκτρα Γάτου – “Το χωριό μου”