Ο Σύλλογος Κυδωνιωτών Ναυπακτίας ΄΄Η Γούστιανη΄΄ συν-διοργανώνει μαζί με τους αντίστοιχους Συλλόγους των γειτονικών χωριών Λεύκας και Γραμμένης Οξυάς Κοινή Χοροεσπερίδα το Σάββατο, 11  Φεβρουαρίου 2023 . Αυτό γίνεται ύστερα από δύο(2) χρόνια «σιωπής», με την πανίσχυρη πανδημία να «απαγορεύει» τα πάντα.

Προβλήματα, μικρά και μεγάλα, υπήρχαν πάντα, υπάρχουν και θα  υπάρχουν ! Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να δηλώσουμε, με έντονο τρόπο, την παρουσία μας στην εκδήλωση αυτή.   Πιο συγκεκριμένα :

  1. Το χωριό μας, όπως και τα γειτονικά, βιώνουν μια μεταβατική περίοδο, περίοδο κρίσης, αυτοπροσδιορισμού μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, με προβληματισμούς για τη συνέχεια του.
  2. Η Χοροεσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Κτήμα ΄΄ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ΄΄, του αγαπητού και ικανού χωριανού μας Δημήτρη  Φωτόπουλου. Αυτό από μόνο του σημαίνει ιδιαίτερη φροντίδα και εξαιρετική ποιότητα !
  3. Ο αγαπημένος συγχωριανός μας Βασίλης Σμάνης με υψηλή παιδεία στη μουσική, αφοσιωμένος στην παράδοση της χώρας μας, εγγυάται μαζί με τους διαλεχτούς μουσικούς της παρέας του, μια ποιοτική μουσικο-χορευτική βραδιά ! Ο  Γιώργος  Κωτσίνης,  ένας από τους καλύτερους σύγχρονους, παραδοσιακούς Έλληνες κλαρινίστες θα είναι εκεί !

Θεωρώ πως το  Διοικητικό Συμβούλιο το Συλλόγου χωριού μας ΄΄Η  Γούστιανη΄΄  έχει σχεδιάσει και έχει δρομολογήσει μια σπουδαία, σε όλα της, εκδήλωση!

Απομένει σε μας, τους απανταχού στην Ελλάδα Κυδωνιώτες, αλλά και στους γείτονές μας από τη Λεύκα, τη Γραμμένη Οξυά, την Καλλονή, την Ελατόβρυση και τη Μανδρινή να στηρίξουμε με την παρουσία τη δική μας, αλλά και των φίλων του χωριού μας, το «πείραμα» αυτό, με κυρίαρχο στόχο τη Συνέχεια  του μοναδικού χωριού μας, των μοναδικών χωριών μας !

Ευχαριστώ θερμά

Κώστας Θεοφ. Μακρής

Κατηγορίες: syllogos