Του Κώστα Θεοφ. Μακρή

Την Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021, υλοποιήθηκε στο χωριό μας οικολογική δράση στην κατεύθυνση του συνθήματος – στόχου ΄΄ Ομορφαίνουμε την Κυδωνιά μας ! ΄΄ Μια γωνιά-περιοχή στις ΒΑ παρυφές του χωριού μας «απαλλάχτηκε» από πεταμένα χαρτιά, πλαστικά, μέταλλα και άλλα υλικά και αντικείμενα !

Τα παιδιά του χωριού μας, κορίτσια κι αγόρια, αλλά και μεγαλύτεροι συγκεντρώθηκαν πολύ νωρίς(08.30 πμ) στην κεντρική πλατεία του χωριού(Μαγαζιά). Με βάση το σχεδιασμό που είχε εκπονηθεί, δόθηκαν οι τελευταίες οδηγίες, μοιράστηκε το απαραίτητο υλικό(γάντια, σακκούλες, σχοινιά κ.ά.) και τα παιδιά χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες με επικεφαλής τους Αντώνη Κων. Μακρή – Τάκη Κάτο, Κώστα Θεοφ. Μακρή – Τριάδα Παπαγεωργίου και Δήμητρα Αποστολοπούλου – Φωτεινή Γάτου .

Παρά τον καύσωνα χρειάστηκε μόλις μία(1) ώρα για να γίνουν πιο όμορφες οι γειτονιές του χωριού μας ΄΄Λαέϊκα΄΄ , ΄΄Σταυροπουλέϊκα΄΄, ΄΄Σπίτι Συντήλα΄΄, ΄΄Κατσανέϊκα΄΄, ΄΄Κάτω Ζαχαροπουλέϊκα΄΄, ΄΄Βρύση Παπα-Λιόγκ΄΄, ΄΄Σπίτι Τσιώτα΄΄, ΄΄ Άγιος Νικόλαος΄΄, ΄΄Σπίτι Ασπασίας΄΄ και ΄΄Σπίτι Καρασμαϊλόιαννου΄΄ !

Όλοι, μικροί και μεγάλοι, αγκάλιασαν με πολύ αγάπη την εκδήλωση αυτή, ιδιαίτερα δε τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στο απόλυτο στην υλοποίησή της.

Αρωγός μου και πολύ καλός σύμβουλος-συνεργάτης στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση της δράσης υπήρξε ο συνταξιούχος δάσκαλος Αντώνης Κων. Μακρής .

Ευχαριστώ θερμά :

Την Τοπική Κοινότητα Κυδωνιάς για την υποστήριξη και το Σύλλογο Κυδωνιωτών

Ναυπακτίας ΄΄Η Γούστιανη΄΄ που ανέλαβε τη μικρή δαπάνη για την αγορά υλικών.

Τη Βιβή Σμάνη για την υποστήριξή της.

Το Γιώργο Δημ. Καρασμαΐλη που μετέφερε τα συγκεντρωθέντα ανακυκλώσιμα

υλικά στους ειδικούς κάδους(εκτός χωριού).

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον αειθαλή χωριανό μας Χρήστο Δημ. Διαμαντόπουλο που αποθανάτισε, για μια ακόμα φορά, με εικόνα και ήχο όλα τα δρώμενα.

Περισσότερο όμως από όλους ευχαριστώ τα Αγαπημένα μας Παιδιά και τους δηλώνω ότι, στο βαθμό που μπορώ, θα επιχειρώ–οργανώνω, μόνος μου ή σε συνεργασία με άλλους, μικρές δράσεις που στο κέντρο τους θα είναι Αυτά !

Στον επίλογο απευθύνομαι σε όλους τους χωριανούς και φίλους του χωριού μας, αναφέροντας παραφρασμένα τα τόσο εύστοχα λόγια κάποιου άλλου( John F. Kennedy ) .

Μη ρωτάς τι έκανε η πατρίδα( το κράτος ) ή άλλοι για σένα και για

το χωριό σου, αλλά τι έκανες εσύ για την πατρίδα και το χωριό σου !

Συμμετέχουμε όλοι

και

Ομορφαίνουμε την Κυδωνιά μας

Κατηγορίες: Uncategorized