Αγαπητοί Χωριανοί και Φίλοι του Χωριού μας,

Το χωριό μας διατρέχοντας μια διαδρομή 2-3 τουλάχιστον αιώνων, έφθασε αισίως στο 2024 ! Η πορεία ήταν επίπονη και ταραχώδης, αλλά εν τέλει ανοδική, με κινητήριες δυνάμεις την ικανότητα και την ποιότητα των ανθρώπων της. Η ιστορία της Κυδωνιάς είναι πολύ μεγάλη !
Ζητούμενο ήταν και είναι πάντα η σύνθεση, η αποδοχή της ΄΄ αρχής των πολλών ΄΄ και ο σεβασμός της ΄΄άποψης των μειοψηφιών ΄΄ . Όλες οι απόψεις και οι πρακτικές είναι αποδεκτές, ακόμα και οι πιο ακραίες, οι πιο αιρετικές, αρκεί να υπηρετούν και να μην υπονομεύουν τον κοινό στόχο, ο οποίος είναι η πρόοδος και η συνέχεια του χωριού μας.
Η Τοπική Κοινότητα Κυδωνιάς εξ ορισμού και ο Σύλλογος Κυδωνιωτών Ναυπακτίας ΄΄ Η Γούστιανη ΄΄ , αλλά και η Εκκλησιαστική Επιτροπή, είναι αυτή τη στιγμή οι θεσμοί , πάνω στους οποίους θα πρέπει να επενδύσουμε με τη συμμετοχή και τη συλλογικότητά μας. Ευπρόσδεκτες είναι και οι πρωτοβουλίες-δράσεις ομάδων, αποδεκτές και χρήσιμες ακόμα και οι μοναχικές διαδρομές.Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τις παθογένειες του παρελθόντος και ας κάνουμε μια επανεκκίνηση για το χωριό μας, με κυρίαρχα τα υγιή μας ένστικτα, την ικανότητα και την ποιότητά μας.

Το Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2024, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας έχει προγραμματίσει την ετήσια Χοροεσπερίδα του. Η Χοροεσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Κτήμα ΄΄ Απολλώνια ΄΄ του ικανού και αγαπητού χωριανού μας Δημήτρη Χρ. Φωτόπουλου . Από μόνο του αυτό σημαίνει ιδιαίτερη φροντίδα και εξαιρετική ποιότητα !
Καλώ όλους τους απανταχού στην Ελλάδα Κυδωνιώτες να στηρίξουν με την παρουσία τους στη Χοροεσπερίδα τη συνέχεια του μοναδικού μας χωριού ! Οι καιροί είναι δύσκολοι, είμαστε λίγοι και δεν περισσεύει κανείς, η Κυδωνιά χρειάζεται όλα τα παιδιά της !

Η Κυδωνιά πρέπει να φύγει… προς τα εμπρός !

Ευχαριστώ θερμά
Κώστας Θεοφ. Μακρής

14 Ιανουαρίου 2024

Κατηγορίες: syllogos