Φέτος ο υποστηρικτής του χωριού μας Κώστας Παπατσίρος έκανε μια προσφορά προς την κοινότητα της Κυδωνιάς:  προσέφερε 200 ευρώ ως για να ξεκινήσει η επισκευή κάποιων φθορών στους τοίχους του σχολείου που η  φροντίδα τους τους θεωρείται κρίσιμη για την διάσωσή του.
Η προσφορά αυτή ευαισθητοποίησε κι άλλους συγχωριανούς μας για την υποστήριξη αυτού του έργου. Έτσι έχει ξεκινήσει η διερεύνηση του κόστους και η κινητοποίηση για να βρεθούν χορηγοί αυτού του σημαντικού έργου! Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση από όλους μας!

Το σχολείο της Ζηλίστας είναι ιστορικό κτίριο. Χτίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα σε ένα μέρος του μεγάλου πλατώματος στο οποίο βρισκόταν το ιστορικό Μοναστήρι του Ιωάννου του Προδρόμου της Ζηλίστας.  Φωτισμένοι  δάσκαλοι, και Ζηλιστινοί και από άλλα μέρη της Ελλάδας, κατέθεσαν την πνευματική τους ικμάδα  για την εκπαίδευση των Ζηλιστινόπουλων, αγοριών και κοριτσιών. Λειτούργησε σαν επίσημο σχολείο του υπουργείου Παιδείας για εκατό περίπου χρόνια. Τις τελευταίες δεκαετίες φιλοξενεί εκθέσεις και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες καθώς και το “Θερινό Σχολείο” μας.
Η φροντίδα για την συντήρησή του είναι διαρκής αλλά αποσπασματική. Φέτος το καλοκαίρι φιλοδοξούμε να γίνει μια ακόμα συνολική παρέμβαση για την επισκευή του εξωτερικού των τοίχων του κτιρίου.
Έχουμε κάνει μια εκτίμηση του κόστους και η κοινότητα προχωρεί σε μια λαχειοφόρο αγορά, που ελπίζουμε ότι θα μας ευαισθητοποιήσει για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της επισκευής. Ας συνεισφέρουμε λοιπόν τον οβολό μας γι’ αυτό το καλό έργο!

Κατηγορίες: politistika