Αγαπητοί Χωριανοί και Φίλοι της Κυδωνιάς,

Το χωριό μας, η Κυδωνιά, έχει τρεις(3) Εκκλησίες : τον Αϊ – Νικόλα, τον Αϊ-Γιάννη και την Αγία Παρασκευή. Καθεμία απ΄αυτές έχει τη δικής της ιστορία. Όλες μαζί συνδέονται διαχρονικά με τη θρησκευτική πίστη, το θρησκευτικό συναίσθημα και την ψυχική ανάταση των ενοριτών. Ήταν και συνεχίζουν να είναι χώροι κοινωνικότητας και κοινωνικής συνοχής για το χωριό μας.
Τις λειτουργικές τους ανάγκες , τη συντήρησή τους αλλά και τη βελτίωση των υποδομών τους κάλυπταν με χρήματα ή προσφορά εργασίας οι κάτοικοι αλλά και οι φίλοι του χωριού μας.
Τα σημερινά έσοδα, και των τριών(3) Εκκλησιών μαζί, είναι δυστυχώς ελάχιστα και με δυσκολία επαρκούν για την κάλυψη των ετήσιων λειτουργικών εξόδων τους. Παράλληλα η ελλιπής συντήρηση των υποδομών των Ναών απειλεί τη στατικότητά τους, απειλεί την ίδια την ύπαρξή τους. Η Εκκλησιαστική Επιτροπή χρειάζεται χρήματα για να αντιμετωπίζει σε ετήσια βάση τα τακτικά ή τα έκτακτα προβλήματα που προκύπτουν.

Να σημειωθεί εδώ ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή και το Ταμείο της είναι κοινά και για τις τρεις(3) Εκκλησίες

Κάνουμε, λοιπόν, έκκληση , εμείς της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, σε όλους τους χωριανούς και φίλους της Κυδωνιάς, να ενισχύσουν και να ενισχύουν, όποτε μπορούν, με χρήματα τη συντήρηση των υποδομών και την αισθητική των τριών(3) Εκκλησιών μας.
Η Εκκλησιαστική Επιτροπή θα διαχειρίζεται τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται – έτσι προβλέπεται – και θα αποφασίζει για τις δράσεις και τα έργα που θα γίνονται. Θα ενημερώνει επίσης, και σε τακτική βάση, τους κατοίκους και τους φίλους του χωριού μας για τα έσοδα, τις παρεμβάσεις και τις δαπάνες που αφορούν και τις τρεις(3) Εκκλησίες του χωριού μας.
Αποδέκτες της όποιας οικονομικής βοήθειας θα είναι τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής που αναφέρονται παρακάτω, καθώς και οι Παπαγεωργίου Δημ. Τριάδα , Γάτος Αντρ. Μάκης , Μακρής Θεοφ. Κώστας και Γιάννης Ηλ. Μπατσαούρας .
Για την
Εκκλησιαστική Επιτροπή
Αποστολόπουλος Κων. Δημήτρης
Ζαχαρόπουλος Ιωάν. Κώστας
Καρασμαΐλης Δημ. Γιώργος
Παπαγεωργίου Ιωάν. Βαγγέλης

Κατηγορίες: politistika