του  Κώστα  Θεοφ.  Μακρή

Αγαπητοί χωριανοί και φίλοι του χωριού μας,

Στο χωριό μας, μέσα και έξω απ΄ αυτό, το αποτύπωμα της αντι-οικολογικής συμπεριφοράς πολλών από εμάς καταγράφεται ως πολύ έντονο, όπως συμβαίνει στους περισσότερους οικισμούς στη χώρα μας. Διάφορα αντικείμενα, πλαστικά, μέταλλα, χαρτιά και άλλα υλικά είναι παντού διάσπαρτα, όχι μόνο σε δημόσιους αλλά και σε ιδιωτικούς χώρους. Έχουν γίνει και γίνονται μεμονωμένες, φιλότιμες προσπάθειες από χωριανούς μας για την απομάκρυνση των υλικών αυτών. Με ευθύνη της Κοινότητας , επίσης, έγιναν τα τελευταία χρόνια σχετικές παρεμβάσεις σε «φορτωμένες» από ρυπογόνα υλικά περιοχές στο εσωτερικό του χωριού μας. Το πρόβλημα όμως παραμένει !

      Ο  Χρήστος  Δημ.  Διαμαντόπουλος  σκέφτηκε να αναβιώσουμε τον παλιό, δοκιμασμένο και αποτελεσματικό θεσμό της  ΄΄Προσωπικής  Εργασίας ΄΄ ! Στην κατεύθυνση αυτή προτείνεται για υλοποίηση μια δράση που θα αποβλέπει στην οικολογική αναβάθμιση του χωριού μας.

Η  Τοπική  Κοινότητα  Κυδωνιάς και ο  Σύλλογος  Κυδωνιωτών  Ναυπακτίας  ΄΄Η  Γούστιανη΄΄ αντέδρασαν θετικά και από κοινού σχεδιάζουν οικολογική δράση στις αρχές Αυγούστου 2021 στο χωριό μας με σύνθημα  ΄΄Ομορφαίνουμε  την  Κυδωνιά  μας  !΄΄ .

Η δράση στοχεύει στην απαλλαγή από τα  «τοξικά» αντικείμενα και υλικά μιας επιλεγμένης δημόσιας περιοχής, εσωτερικά και στις παρυφές του χωριού μας. Ο ακριβής χώρος αλλά και ο χρόνος θα καθοριστούν από τους φορείς που υποστηρίζουν τη δράση αυτή. Τον συντονισμό και την εφαρμογή του όλου εγχειρήματος έχει αναλάβει ο Εκπαιδευτικός Κώστας  Θεοφ.  Μακρής.

Όλοι οι κάτοικοι αλλά και οι φίλοι του χωριού μας καλούνται να υποστηρίξουν και να συμμετέχουν «δια χειρός» στη  δράση αυτή !  Προσφορές για την κάλυψη της μικρής οικονομικής δαπάνης που θα χρειαστεί είναι ευπρόσδεκτες !

       Ο ατομικός εξοπλισμός θα πρέπει να καλύπτει την προσωπική ασφάλεια και υγεία του καθενός  ( Καπέλο, Μάσκα, Προστατευτικά γυαλιά, Γάντια, Κατάλληλα παπούτσια, Πουκάμισο ή Μπλούζα με μακριά μανίκια, Μακρύ παντελόνι , κ.ά. ) .

Συμμετέχουμε όλοι   και  ΄΄Ομορφαίνουμε  την  Κυδωνιά  μας !΄΄

Τοπική  Κοινότητα  Κυδωνιάς  κ’ Σύλλογος  Κυδωνιωτών  Ναυπακτίας  ΄΄Η  Γούστιανη΄΄

 Ενημέρωση-Επικοινωνία : Κώστας  Θεοφ.  Μακρής

697-22.37.051  ( και  Viber ) 210-72.49.364

komakris@sch.gr

Κατηγορίες: syllogos